Solidariteitseigenaars: een investering met een sterke sociale en milieu-impact

Wilt u de actie van Mens en Huisvesting steunen en tegelijkertijd een veilige en ondersteunende investering doen? Word een solidariteit eigenaar!

We raden u aan om te investeren in woningen gebouwd door Mens en Huisvesting door U te verbinden tot verhuur aan mensen in moeilijkheden, via een sociale huisvestingsmaatschappij.

Wordt een solidaire eigenaar

Een van de missies van Mens en Huisvesting is het bouwen van energiezuinige woningen voor mensen met een laag inkomen. Ter ondersteuning van haar actie verkoopt Mens en Huisvesting een deel van deze woningen door aan privé-investeerders die zo solidair eigenaars worden en zich ertoe verbinden hun eigendom gedurende 20 jaar te verhuren aan mensen in armoedesituaties, via een sociaal vastgoedkantoor.

© Olivier Peeters

Photo Philippe © Olivier Peeters

Een veilige, vreedzame solidariteitsaankoop en waarbij u fiscale voordelen maakt.

Veilig

U investeert uw geld in stenen waarvan u de bestemming en geest precies kent.

Rustig

U stemt ermee in uw woning te verhuren via een sociaal makelaarskantoor; hierdoor heeft u geen beheerproblemen en zijn uw huurinkomsten ook bij huurleegstand gegarandeerd.

solidariteit

Door een eigendom te kopen van Mens en Huisvesting strijdt u tegen de slechte huisvesting en komt u op voor de integratie van mensen in armoedesituaties. Een overeenkomst tussen de eigenaar en Mens en Huisvesting maakt het mogelijk om ondersteuning voor huurders tot stand te brengen.

Fiscale voordelen

  • Verlaging van het btw-tarief bij aankoop
  • Vrijstelling van onroerende voorheffing (volledig in Brussel of gedeeltelijk in Wallonië)

Sociaal vastgoedkantoor

De Sociale Vastgoedkantoor (SVK) waarmee we samenwerken is stuk voor stuk erkend en geniet dus van subsidies van het Gewest waardoor het aanzienlijke garanties kan geven aan elke eigenaar. De huurprijs wordt vooraf door de SVK bepaald op basis van de volgende criteria: aantal kamers, aantal vierkante meters, nieuw of gerenoveerd karakter van de woonruimte.

Contact

Meer weten over het susteem? Neem contact met ons op!

Céline Guisen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Steun onze acties voor huisvesting en de begeleiding voor de meest kwetsbaren
Wenst U een meer solidaire samenleving op het gebied van huisvesting met een sterke sociale en ecologische impact? Vaardigheden, tijd […]
Meer over weten