Bâtis-toit, een innovatief ecologisch bouwproject

Bâtis-toit is een project van energiezuinige huizen gebouwd door jongeren in sociaal-professionele integratie. Gemaakt van klei-strohout met natuurlijke en ecologische materialen, kunnen deze woningen eenvoudig worden opnieuw geproduceerd door zelfbouw en op tevens op grote schaal.

Het project omvat ook een dimensie jeugdondersteuning omdat de huizen gebouwd werden door jongeren die een professionele inburgeringscursus volgden onder begeleiding van een leerbedrijf (EFT).

De eerste bewoners trokken er in februari 2011 in.

Practiesche informatie
Adres
Mont Jacquotstraat, 13-15
7334 Hautrage
Aard van het project
Collectieve woning

Het immobiliënproject

Het vastgoedcomplex is gelegen Mont Jacquotstraat, in Hautrage, en bestaat uit 8 individuele huizen met vier slaapkamers. Een tuin is beschikbaar voor bewoners en maakt de 992 m² woonoppervlak compleet.

De locatie van het project laat een stabiele en geruststellende leefomgeving toe, wat de persoonlijke wederopbouw van de bewoners bevordert.

Het sociaal project

Het gebouw is bedoeld om geïsoleerde mensen te verwelkomen, met weinig middelen, en vaak met moeilijke levenspaden.

Mens en Huisvesting wil het samenleven promoten en alle bewoners de mogelijkheid bieden om momenten van gezelligheid te ontmoeten en te delen. Het doel is daarom om isolatie te verbreken en de recreatie van sociale verbindingen te bevorderen.

De vereniging richt een team van werknemers en vrijwilligers op die zorgen voor aanwezigheid, luisteren, gepersonaliseerde ondersteuning en collectieve activiteiten.

Huidige projecten
Mens en huisvesting is resoluut gericht op innovatie en sociaal ondernemen en creëert kwaliteitswoning met een sterke sociale impact gekoppeld […]
Meer over weten