Moving Nest, symbool voor ecobouw en de strijd tegen de dakloosheid

Moving Nest, symbool voor ecobouw en de strijd tegen de dakloosheid

De mobiele studio _Moving Nest_ wil reageren op de noodsituatie van daklozen die wachten op conventionele huisvesting en dragen dus bij aan hun sociale integratie. _Moving Nest_ is een innovatieve ecologische constructie ontwikkeld door Mens en Huisvesting Belgium als onderdeel van de 400 daken-campagne. Alle materialen van het Moving Nest zijn hernieuwbaar en recycleerbaar.

Practiesche informatie
Adres
Brussels
Aard van het project
Individuele woning

Het Moving Nest

Het Moving Nest is een “klaar om te leven” studio van 26m² met ingerichte keuken en geïntegreerde badkamer. licht, gemakkelijk vervoerbaar, snel bouwbaar, het bestaat uit een houten structuur op een metalen kader. De mobiele studio sluit rechtstreeks aan op de energie-installaties van de site. De module is resoluut duurzaam bedoeld: de gebruikte materialen zijn natuurlijke, verwijderbare en herbruikbare materialen.

Technisch dossier

Mens en Huisvesting Belgium diende het patent in en ontwerpt een Technische case die de bouw van Moving Nest voor alle geïnteresseerde partijen mogelijk maakt. Het zeer gedetailleerde technisch dossier presenteert de plannen, afmetingen en beschrijvingen van de materialen voor zowel het houten kader als de metalen structuur. Moving Nest voldoet aan de brusselse normen voor nieuwe woning.

Voor meer informatie over de technische dossier, neem gerust contact met ons op!

Huidige projecten
Mens en huisvesting is resoluut gericht op innovatie en sociaal ondernemen en creëert kwaliteitswoning met een sterke sociale impact gekoppeld […]
Meer over weten